Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

2η Τηλεδιάσκεψη-ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2012

Στις 29 Μαρτίου 2012, οι μαθητές της Στ' τάξης πραγματοποίησαν τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τη Στ' τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διαδραστικών τηλεδιασκέψεων ΟΔΥΣΣΕΑΣ το οποίο υλοποιείται από το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στην τηλεδιάσκεψη αυτή οι μαθητές του κάθε σχολείου μίλησαν για τους συμμαθητές τους από το άλλο σχολείο, τι έμαθαν γι' αυτούς και από αυτούς.







Ακόμη παρουσίασαν τις εργασίες που έκαναν για τη Μεσόγειο στο διάστημα μεταξύ των δύο τηλεδιασκέψεων.
Εργάστηκαν με θέμα τις ιδέες τους για τη Μεσόγειο μέσα σε μια εξελικτική διαδικασία αρχικά μόνοι τους ή με κάποιο συμμαθητή τους, στη συνέχεια έφτιαξαν ομαδικά έργα και τέλος κατέληξαν σ' ένα συλλογικό έργο όπου αποτυπώθηκαν οι ιδέες και οι σκέψεις όλων.





























Αφού παρουσίασαν και τα δύο σχολεία τις εργασίες που πραγματοποίησαν μεταξύ των τηλεδιασκέψεων συζήτησαν για τα θέματα με τα οποία θέλουν να ασχοληθούν φέτος.
Μέσα σ' ένα γόνιμο καταιγισμό ιδεών καταγράφηκαν όλες οι απόψεις και οι μαθητές περιμένουν το γράμμα του καπετάν ΣΟΣ για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου