Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

E-twinning

Το Δ2 τμήμα του σχολείου μας με την κα Βάνα Νάστου, συμμετέχει με πρόγραμμα για το νερό στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-twinning. Oι μαθητές δημιουργούν, συνεργάζονται και επικοινωνούν με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Πέγειας στην Κύπρο που δουλεύουν για το ίδιο θέμα.

Πρόκειται για μια κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη και τη διαδικτυακή τους συνεργασία μέσα από την πλατφόρμα twinspace. Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν μέσα σε μια ασφαλή εικονική τάξη στην οποία συνεργάζονται και επικοινωνούν με μαθητές άλλων σχολείων ευρωπαϊκών χωρών.
Η πρόσβαση στο twinspace προστατεύεται από έναν κωδικό πρόσβασης και είναι προσβάσιμο μόνο σε εκείνους που προσκαλούνται από τους διαχειριστές του έργου που συνήθως είναι οι δάσκαλοι που έχουν ιδρύσει τη συνεργασία. Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές μπορούν να εργαστούν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς τον κίνδυνο να συναντήσουν αγνώστους ή επιβλαβές περιεχόμενο. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και μόνοι σας στην ιστοσελίδα www.e-twinning.net  στην ενότητα υποστήριξη è πολιτική απορρήτου ή πληκτρολογήστε : http://www.etwinning.net/el/pub/misc/privacy_statement.htm
Τα έργα των παιδιών και οι δράσεις για το e-twinning θα ανακοινώνονται σταδιακά και στο blog του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου